vrijdag 21 maart 2014

Flocken ? Zo doe je het !

Flocken… dat is een geweldige uitvinding om een eigen creatie een persoonlijke toets te geven. Je kan een figuur uitknippen en flocken, maar evengoed een naam, een logo… het maakt niet uit. Laat je creativiteit maar de vrije loop.Zo doe je het:

Neem een figuur dat je wil flocken en knip het uit.Kleef het figuur met een lijmstift op de flock.Belangrijk is wel dat je het niet kleeft op de lijmkant van je flock, want dat is de kant die uiteindelijk op je t-shirt terecht komt en daar wil je geen extra laag lijm tussen. De lijmkant is de matte kant. Om zeker te zijn wat de juiste kant is, kan je ook een hoekje van de flock openprutsen, zo zie je op welke kant de flock zit.

Knip vervolgens opnieuw uit. Je figuurtje is nu klaar om te flocken.


de achterkant:


Haal nu je strijkplank en strijkijzer erbij. Leg het je flock klaar op de oppervlakte waar je je flock uiteindelijk wil hebben (uiteraard met de goede kant naar onderen), in ons geval een t-shirt.Belangrijk is dat je eerst de ondergrond goed gestreken hebt, zodat er geen kreuken meer inzitten.
Om je flock te beschermen leg je er bakpapier of een dunne doek op. Vervolgens strijk je de flock gedurende 20 à 30 seconden vast.Laat even afkoelen en dan kan je het plasticlaagje eraf prutsen.Voilà, zo heb je snel een heel mooi resultaat.
Geen opmerkingen :

Een reactie posten