maandag 19 januari 2015

Zaterdag... workshopdag? Bij ons alvast wel!Workshops op zaterdag: Schrijf je nu in!


Jullie vroegen om meer workshops op zaterdag. En kijk... jullie vragen, wij organiseren... We plannen enkele extra dagen in van de workshops die door jullie het meest gevraagd werden. Zaterdag 4 april (10u tot 17u): Schoudertas


Draagtassen kan je nooit genoeg hebben, liefst in een mooi stofje. We maken er in deze workshop werk van. Het is niet heel moeilijk om maken en zo leer je ineens de basisbeginselen voor het maken van een tas. We leren je mooie hoekjes maken, voor de stevigheid kan je er eventueel Vlieseline in verwerken. 


Zaterdag 7 februari (9u30 - 17u): Jongenshemdje Theo van Zonen09Droom je al langer van een hemdje voor je zoon maar schrikken de kraag en de manchetten je af? Dit is de gelegenheid om er aan te beginnen.Theo is een goed opgebouwd patroon dat wij samen uitwerken tot een prachtig hemd voor je zoon. Je kan kiezen tussen een gewoon of een smaller model, retro- of gewone kragen. We laten ons niet afschrikken door de manchetten en gaan voor de lange mouwen!
 


Zaterdag 28 februari (10u - 16u): Rok in tricot 
Rokken maken in tricot; het is niet moeilijk! We vertrekken van een basispatroon en maken een rok helemaal op maat van jezelf of je (klein-)dochter. De afwerking bepaal je helemaal zelf. We leren je werken met verschillende materialen. Na dit rokje zullen er nog veel volgen.

Zaterdag 14 maart (9u30 - 13u): Ritstasje
Ritstasjes zijn niet alleen leuk om te maken, het zijn ook hele fijne cadeautjes om te geven!
We maken die dag een toiletzak. Wie weet, krijg je de smaak te pakken en maak je er wel meer... Voor onze jonge naaisters!

Tieneratelier: elke 2e zaterdag van de maand én tijdens de krokusvakantie.
Ook tieners hebben de weg naar ons naai-atelier gevonden. Speciaal voor hen organiseren we elke 2e zaterdag van de maand 'tieneratelier' (van 13u30 tot 17u). Want geef toe... Het is toch leuker om onder leeftijdsgenoten te naaien. Op 14 maart dompelen we ons onder in de wondere wereld van de ritstasjes. Doe je graag mee, stuur ons een mailtje op info@lanalotta.be. 
En ook tijdens de krokusvakantie reserveren we een dag speciaal voor onze tieners: op woensdag 18/2 leren we voor de middag de jonge (beginnende) naaisters een omkeerbare draagtas maken. Na de middag zijn ze welkom in het naaiatelier.Vanaf april plannen we opnieuw nieuwe workshops in, dus laat ons zeker weten welke workshops jij op de kalender wil zien staan via deze link. 
Geen opmerkingen :

Een reactie posten