vrijdag 16 mei 2014

Een mooie handtas uit 'Mijn Tas'

Ik ben al enkele jaren op zoek naar de ideale sakosj en keek al een tijdje uit naar 'Mijn Tas', het nieuwe boek van Elisanna en Fynn.


Daarom trok ik vorige week naar de Standaard Boekhandel waar ik de twee sympathieke blogsters en auteurs van Mijn Tas ontmoette. Blij met mijn gesigneerd exemplaar trok ik naar huis.In het boek staan 12 modellen met telkens 1 variant. 24 modellen dus eigenlijk. Achteraan worden nog verschillende mogelijkheden voor binnenzakken, hengsels en sluitingen besproken. Met behulp van dit boek kan je dus uiteindelijk oneindig veel verschillende tassen maken en zou het toch moeten lukken om tot de ideale sakosj te komen.

Mijn eerste keuze was snel gemaakt: Celeste. Een breed maar niet te diep model. Misschien slaag ik er hiermee wel in om mijn spullen snel terug te vinden als alles naast elkaar ligt in plaats van op elkaar?

Ook het stofje was duidelijk: Lazy Days van Riley Blake. Heel fris en zomers!De werkbeschrijving was heel duidelijk, het is ook goed aangegeven wanneer je iets extra kan doen (bv. binnenzak) en op het einde worden er mogelijke variaties besproken. Soms wou ik wat grotere foto's maar dat is vooral omdat ik lui ben in het volgen van werkbeschrijvingen en ik graag gewoon prentjes kijk. Want eerlijk: de tekst is heel helder en volstaat.
Kortom: het boek is een grote aanrader.  

Wat ik anders deed dan in het boek: lange hengels met schuifgesp. En enkele binnenzakken.
Met een restje stof maakte ik nog een portemonneetje voor manlief. Zo zijn we ook eens assorti, zonder dat we daarvoor dezelfde trui aantrekken.


3 opmerkingen :

  1. Heel mooi! Hopelijk laat de tweede druk niet te lang meer op zich wachten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel leuk! Ze past perfect bij dat mooie stofje! Ik kijk al uit naar de opening van je nieuwe zaak in Leuven.

    BeantwoordenVerwijderen