zondag 31 augustus 2014

Wij zijn er klaar voor!

Mare gaat morgen naar het eerste leerjaar. Aan het begin van de zomervakantie had ik een plan; ik zou voor haar zelf een pennenzak en een boekentas maken... Deel 1 van het plan was ruim op tijd klaar. Reeds enkele weken geleden maakte ik voor haar al een pennenzak met door haar uitgekozen stofjes. En deel 2? … daar ben ik niet meer toe gekomen. Massa's excuses kan ik in inroepen, maar met hetzelfde resultaat … 3 dagen geleden had Mare nog steeds geen boekentas.

Ik ben echter van mening dat je een meisje dat naar het eerste leerjaar gaat, niet de eerste schooldag kan laten vertrekken met haar rugzakje van de kleuterklas. Dus gingen we samen op pad en kochten dan maar gewoon een hele mooie in de winkel. Maar ik lette er wel op geen gelamineerde boekentas te kopen... ik had immers een plan B.

En van dat plan B maakten we deze ochtend samen werk. Ik gaf Mare een A4-tje en een dikke stift; daarmee tekende ze een poes. Ik kleefde haar tekening op flockfolie en knipte ze minutieus uit. En dan strijkte ik ze op de flap van de boekentas.

We zijn best wel trots op het resultaat. En zo hebben we toch wel een beetje een zelfgemaakte boekentas...
Zelf flocken? Zo doe je het.

4 opmerkingen :