dinsdag 3 juni 2014

Butterflyjurk

Naaien doe ik veel te vaak enkel in functie van de kinderen. Zo nu en dan maak ik een rok voor mezelf (in katoen of in tricot) maar daar blijft het vaak bij. Hoog tijd dus om mezelf nog eens van een jurk te voorzien.
Ik bladerde een paar boekjes door en kwam uit bij een oude Knipmode (nr 3 van 2005). Daar stond een leuk model in met een hoge taille.


Ik had op voorhand één en ander nagemeten en kwam voor mezelf op maat 36 uit. Maar dat leek mij onwaarschijnlijk. De jaren dat ik mij vlotjes in een 36 stak, zijn toch wel al even geleden...dus ging ik toch maar voor een maat 38.

Smaller had ook echt niet gekund, want dan kreeg ik mezelf er niet in gewrongen. Ik heb immers de rits beperkt tot de rug en het achterste rokdeel (tegen het patroon in) in één geheel gelaten.  Maar toch vind ik hem net iets te breed aan mijn taille, en kan ik het lintje echt wel gebruiken om het model wat strakker te krijgen. 

Ik maak hem nog eens (of een variante erop), maar om de jurk mooier te laten aansluiten, neem ik volgende keer voor het bovenstuk toch een maat 36. Dan ga ik wel de rits in de zijnaad inwerken, want met een rits van 40 cm op de rug, zal ik mijn schouders er niet meer kunnen inwringen. En zo kan ik het rugdeel én het rokdeel in één geheel laten.

Stof : Katoen van LanaLotta - Butterfly Bliss Tail 
Patroon : Knipmode 3/2005

4 opmerkingen :

 1. Mooi kleedje! Om volgend kleedje zonder rits te maken, kan je het ook in tricot maken he.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is waar, maar dan zal ik zeker een maatje kleiner moeten nemen want tricot mag mooi aanpassen ;-)

   Verwijderen
 2. Groot gelijk dat je af en toe iets voor je zelf naait!

  BeantwoordenVerwijderen