zondag 28 juni 2015

Nieuwe workshops - solden vanaf 1 juli!

De nieuwe workshops staan online!

We hebben ons best gedaan om zoveel mogelijk naar jullie te luisteren. Naast een aantal vaste workshops waar nog steeds veel vraag naar is, hebben we ook een aantal nieuwe workshops op het programma gezet.

We kregen leuke commentaren op onze laptoptas, en planden hem meteen in. Op net dezelfde manier maar met andere afmetingen kan je later evengoed een weekendtas, een verzorgingstas of een sporttas maken. Wil je er graag bij zijn, hou je agenda vrij op 10 en 24/10 en schrijf je snel in!

Voor het eerst gaat LanaLotta ook vreemd en nodigt Joana van Rojo uit voor een workshop. Zij leert jullie haar eigen versie van de 'Infinity dress', de jurk die je op heel veel verschillende manieren kan dragen. Zorg dat je erbij bent op 19 september.

T-shirts hebben jullie al aardig onder de knie. Nu gaan we een stapje verder. Intussen zijn de polo t-shirts helemaal in, je komt ze overal tegen. Dat kunnen wij ook! We verwachten je op donderdag 8 oktober.

Deze en nog veel meer workshops vind je nu op onze site, zowel voor volwassenen als voor kinderen. Maar hou onze website ook de komende weken in het oog, want we plannen nog meer workshops. 
workshops LanaLotta.jpg

Solden! Solden! Solden! 

Het is weer zover... de koopjesperiode is aangebroken. Ook bij LanaLotta kan je je slag slaan... Heel de maand juli kan je in de winkel terecht voor buitenkansjes. Online vind je ze natuurlijk ook.

Zomervakantie

Ook wij nemen even vakantie in de zomer. De eerste 3 weken van augustus (van 2 tot 24 augustus) sluiten wij de deuren. Maar nog heel de maand juli kan je bij ons terecht voor workshops of in het naaiatelier. In enkele van onze kinder- en tienerworkshops is nog plaats.
We wensen jullie fijne zomermaanden!
tot binnenkort!

vrijdag 19 juni 2015

De Langste Dag - Stapelkortingen -20-30-40%


Stapelkortingen vanaf zaterdag 20 juni

Zaterdag 20 juni is het De Langste Dag in Leuven: een evenement om niet te missen! 
Speciaal voor die dag geeft LanaLotta stapelkortingen op een grote selectie stoffen:
Stapelverkoop juni 2015 LanaLotta.jpg

Alles-moet-weg kortingen op wolDSCN0636.jpg

Wie er al mee gewerkt heeft, weet het al. Onze wol is van een hele goede kwaliteit en is heerlijk om mee te werken. Onze voorraden lopen ten einde en gaan in uitverkoop. We willen meer plaats voor nog meer stoffen en vooral meer fournituren. Daarom verkopen we onze wol op de kegels tegen -75%.
Al deze kortingen zijn alleen in de winkel, niet online. 
Het is trouwens heel erg de moeite om zaterdag naar Leuven af te zakken. Niet alleen LanaLotta geeft kortingen tijdens De Langste Dag , Leuven wordt die dag één grote braderie waar veel koopjes te rapen zijn. En - minstens even leuk - is de animatie die dag: veel straattheater, wedstrijden...
Sfeerfoto's van vorig jaar vind je hier: http://www.delangstedag.be/

Nieuwe stoffen

Er zijn heel wat nieuwe stoffen geleverd de laatste weken, vooral de tricot is weer goed aangevuld.
collage nieuwsbrief juni 2014.jpg

Workshops in de zomer

Heb je zin om te leren naaien of wil je dochter/zoon zich verdiepen in het naaien? Er is nog plaats in enkele zomerworkshops. Ook voor de jongeren zijn er zowel beginnersworkshops als themaworkshops voor de meer gevorderden.
De workshops voor het najaar zetten we binnenkort online... hou de site dus in het oog.
tot binnenkort!
Heleen, Veerle en Karen

maandag 15 juni 2015

Leve papa!

Toegegeven, in ons naaiatelier waren we meer bezig met moederdag dan met vaderdag.  Ondanks dat mannen zo nu en dan toch de weg vinden naar ons naaiatelier, moeten we erkennen dat we vooral vrouwen over de vloer krijgen.

Maar zo op vaderdag zetten we toch graag de papa's in de bloemetjes en in het bijzonder de onze.

Want als er iets is dat we van hem hebben geleerd is: wanneer je iets wil, ga er dan voor!
En of hij er is voor gegaan; hij heeft hard gewerkt en hard gestreden voor de dingen waar hij in gelooft. Niets hield hem tegen, steeds in beweging, altijd bereid te helpen waar nodig... Nog steeds!
En, va, je hebt altijd achter ons gestaan, waarmee we ook afkwamen, welke projecten we ook aangingen (en nog steeds aangaan) ... In alles heb je ons met raad en daad bijgestaan.  Zelfs wanneer je gezondheid het de laatste jaren niet toeliet.
We zijn blij dat we jou vandaag in de bloemetjes, of misschien beter... in een nieuw t-shirt kunnen zetten :-).

Bedankt, voor alles wat je ons leerde!
Heleen, Veerle en Karen.

zondag 7 juni 2015

Feesten in stijl

Trouwen? Dat doen we zelf niet, maar naar een trouwfeest gaan, graag! En dan liefst in het nieuw.
En omdat shoppen aan mij niet besteed is, naaide ik onze outfit zelf bij elkaar.
Even overleggen met de kinderen wie welk stofje wenst en dan aan de slag.
De dochter kreeg een Louisa jurk van Compagnie M. Met een mooi stofje uit de eerste collectie van Soft Cactus werd dit een fijn zomers kleedje.





















Zoonlief wou wel een stoer T shirt met bussen. En zo geschiedde. En een sweater met kap, want ‘je weet nooit wat voor weer het wordt’.




Voor mezelf maakte ik een A-rokje in tricot van Mme Zsazsa in een tricot van Froy en Dind.

Hierbij maakte ik nog een bijpassende Julia Sweater van Compagnie M. Ondertussen heb ik er al een paar in de vingers, grote en kleine maatjes. Zo weet ik dat ze heel snel in elkaar steken én bovendien geweldig zitten ook.

De outfits waren geslaagd, en het feest was top!

En manlief? Tja, die had geen stofje gekozen… ;-)


Stoffen: LanaLotta
Biokatoen van Froy en Dind
Sweaterstof
Katoen van Soft Cactus